fbpx

BITJE, Sandra Fabjan diplomirana fizioterapevtka, s.p., nevrofizioterapija in rehabilitacija na domu

V Bitju, Sandra Fabjan s.p., izvajamo nevrofizioterapijo in rehabilitacijo na domu ter predavanja oz. delavnice o pravilni drži ter pomembnosti razgibavanja na delovnem mestu pri različnih poklicih.

Lastnica podjetja sem Sandra Fabjan, diplomirana fizioterapevtka, z mano pa dela še Borut Lukač, prav tako diplomirani fizioterapevt.

Pri nas obravnavamo:

  • nevrološke paciente (otroke z razvojnimi težavami in različnimi obolenji, osebe z Multiplo sklerozo, Parkinsonovo boleznijo, po poškodbi glave, cerebralno paralizo, …)
  • ortopedske paciente (osebe po operacijah, zvinih, po zlomih, …)
  • gerontološke paciente

S tehnikami nevrofizioterapije predvsem spodbujamo normalne gibalne vzorce s proprioceptivnimi dražljaji, preprečujemo/inhibiramo patološke vzorce in razvoj primitivnih refleksov.

Spodbujamo normalizacijo mišičnega tonusa, ravnotežja in koordinacije. Svojce, starše podučimo o pravilnem rokovanju/t.i. handlingu.

Pri ortopedskih pacientih z različnimi fizioterapevtskimi tehnikami spodbujamo rehabilitacijo po zlomih, zvinih ali poškodbi mišičnega tkiva.

Pri gerontoloških pacientih le te poizkušamo maksimalno rehabilitirati, da bi lahko sodelovali pri dnevnih aktivnostih ter doseči kvalitetno stopnjo samostojnosti.

Izvajamo tudi preventivno telovadbo, saj so že stari ljudje pravili »bolje preventiva kot kurativa«.

Nevrofizioterapija je specializirana veja fizioterapije, ki obravnava obolenja in poškodbe nevrološkega sistema. Cilj nevrofizioterapevta je spodbujanje normalnega gibanja in funkcije s pomočjo ocenjevanja, preprečevanja in zdravljenja okvare v motoričnem delovanju, ki je nastala po obolenju ali poškodbi.

Nevrofizioterapevt izvaja specifične tehnike in prijeme, katerih pa se starš ne more vseh naučiti in bi izvedba nepravilno izvedene obravnave lahko posledično škodila otrokovemu razvoju. Starša se lahko naučita pravilnega rokovanja oz. handlinga z otrokom ter 2 do 3 osnovni vaji za ohranjanje gibljivosti in propriocepcije.

Pa vendar, to ni dovolj.

Izrednega pomena je, da se zavedamo, da je rehabilitacija dolgotrajna in se mora nadaljevati na ambulantni način ali pa da se jo prenese v domače okolje. Pomembno je pa tudi, da se zavedamo, da starša nista izučena terapevta, ampak v prvi vrsti starša.

Storitve, ki jih ponujamo:

Lokacija

Dodaj oceno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Storitev
Vrednost za denar
Lokacija
Čistoča

Zaprto

Odpiralni čas

  • Ponedeljek 8:00 - 16:00
  • Torek 8:00 - 16:00
  • Sreda 8:00 - 16:00
  • Četrtek 8:00 - 16:00
  • Petek 8:00 - 16:00
  • Sobota 8:00 - 16:00
  • NedeljaZaprto

Pošlji povpraševanje