fbpx
Kaj je reiki in zakaj vam ga priporočam?

Kaj je reiki in zakaj vam ga priporočam?

Preprosto, a izredno učinkovito zdravljenje, od katerega lahko pričakujete čudeže.

Reiki je japonska tehnika zdravljenja s polaganjem rok.

Energija ne izvira iz terapevta, ki polaga roke, temveč iz kozmosa. Terapevt je pri tej tehniki le kanal za pretok in usmeritev energije.

Gre za nadvse inteligentno energijo, ki podpira samozdravilne procese telesa tako na telesni ravni, kot tudi na psihični, čustveni, duhovni.

Možno je zdravljenje obolelih organov, psihičnih težav, umirjati stres, zdravi se lahko tudi travme in čustva.

Beseda reiki je sestavljena iz dveh japonskih besed, ‘rei’ (božja, vesoljna) in ‘ki’ (energija), gre torej za vesoljno energijo, ki subtilno ve, kje v telesu naj se aktivira in kako naj to naredi.

Človeško telo je v svoji osnovi le zgoščena energija, tako zelo zgoščena, da se manifestira kot masa.

Znotraj telesa pa manj gosta energija prosto prehaja po energijskih kanalih, ki jih kitajska medicina imenuje meridiani.

Če se kjerkoli v telesu energija zaustavlja oz. zgoščuje, se to na fizični ravni odraža kot bolečina, bolezen, okvara, motnja ipd.

Reiki te blokade pomaga sproščati in odpravljati.

Ker pa je za nastanek energijskih blokad vedno odgovoren (metafizični) razlog, ki ga tekom življenja ustvarimo sami, se priporoča poleg prejemanja reiki energije delati tudi na izboljšanju kvalitete življenja.

To zavzema tako zdravo prehrano in zdrav življenjski slog (dovolj krepčilnega spanca, športne aktivnosti, odprava škodljivih navad), kot tudi samorefleksija in sprememba vzorcev, ki nas peljejo v neprijetne in škodljive situacije.

  • Če ste jezljivi, bo potrebno delati na spremembi mišljenja in pričakovanj.
  • Če pogosto čutite strah, bo potrebno delati na samozavesti in samozaupanju.
  • Če vas boli želodec, bo potrebno aktivirati notranje moči.

Reiki terapevt vam pomaga tudi na tem področju. Reiki terapija zavzema tudi pogovor in svetovanje, pri kombinaciji s karmično diagnostiko pa se lahko bolj konkretno določi metafizične vzroke, ki vam povzročajo preglavice, najverjetneje pa se teh vzrokov niti ne zavedate.

Po ugotovitvi vzroka se v meditativnem stanju na terapiji le-tega transformira in s tem odpravi. Vseeno pa se še nekaj časa priporoča izvajati reiki terapijo, da se dokončno pozdravi tudi telo.

Reiki je preprosta, prijetna in varna metoda zdravljenja in se lahko brez skrbi kombinira z uradnim zdravljenjem.

Če se že dlje časa ubadate z določenim zdravstvenim problemom, a se počutite zataknjeni, se nikar ne bojte kontaktirati svojega reiki terapevta.

Škoda bi bilo čakati in svojo srečo prelagati na prihodnost.

Za terapevtske usluge sem na voljo na Nikrmana.si ter na FB strani.

Prispevek je za bodizdrav.net pripravila Eva Rajh.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.