fbpx
Izbira ali ne?

Izbira ali ne?

Ko klikneš na okence za objavo na Facebooku, te vpraša “O čem razmišljaš?” – in res, jaz razmišljam.

Razmišljam o tem, kako vam je sedaj doma vsem tistim, ki morate biti doma ali, ki ste tam, pa ne bi bili radi ali tisti, ki pa bi bili radi doma, pa morate delati.

Hmm… saj na nek način bi rekli, da je vedno tako, vedno so nekateri, ki jim neka situacija ustreza in drugi, ki jim ne in spet tisti, ki pa v vsaki situaciji najdejo svojo pot in najdejo drugačno rešitev, ki je neodvisna in čisto njihova.

Gredo izven okvirov in živijo svoje življenje kot si ga izbirajo sami.

Ali poznate takšne ljudi? Ste morda eden izmed njih?

Ste se znašli v situaciji, ko vidite, da so res takšni, ki jim vedno uspe iz vsake situacije potegniti nekaj dobrega in ne veste, kako jim to uspe?

Ko se pogovarjam z ljudmi ali opazujem o čem se pogovarjajo, kaj pišejo, s čim si polnijo te dneve, sedaj vidim vse odtenke – tiste predane, pa obupane in prestrašene, pa jezne in druge spet nesrečne…

Pa takšne, ki so se vdali v usodo in one, ki iščejo rešitev in ene, ki uživajo življenje in ga vedno zajemajo s polno žlico.

Eni so polni radosti, smeha in življenja in kot da za njih situacije, ki bi jih odvrnile od njihove sreče ne obstajajo.

Pa je temu res tako, ali imajo samo nek skrivni recept, ki ga drugi še ne poznajo?

Nekateri bodo rekli – in vedno je veliko takšnih, da so tisti, ki so srečni in imajo vsega v obilju, to zagotovo pridobili na nepošten način.

Zakaj tako?

Ali res mislimo, da biti srečen, biti preskrbljen, bogat, zadovoljen ni samo izbira, ki jo lahko naredimo vsi?

Koliko tega je v vas in kje se vidiš? Si obupan, žalosten, razočaran… Si še dovoliš verjeti, sploh še verjameš, da imaš vedno izbiro?

Večinoma opažam, da veliko ljudi sploh ne pomisli da imajo IZBIRO.

To je nekaj kar v njihovem svetu ne obstaja.

Vajeti svojega življenja so predali drugim. Šefom, staršem, državi… Delajo samo še kar jim narekujejo drugi in s tem drugim pomagajo dosegati njihove izbire, ustvarjajo njihove sanje, živijo na nek način življenja, ki jih za njih izbirajo drugi.

Se velikokrat zalotiš, da tudi ti rečeš: “Saj nimam izbire.“?

Kaj pa, če jo imaš? Kaj pa če si samo pozabil, da si popolnoma enak kot vsi drugi, in da imaš izbiro?

Seveda, res je, z izbirami ali ne izbirami, s tem, da smo drugim prepustili, da so se odločali namesto nas, smo danes v tem trenutku tu kjer smo, z življenjem kakršno je. A kaj, če sedaj začnemo postavljati drugačna vprašanja? Kaj, če si začnemo izbirati drugače?

Poglej zadevo s te strani: Če si bil tak čudovit in mogočen kreator, da si si pridelal vse to “sranje“, ki ga imaš trenutno v življenju, torej z izbirami in odločitvami ali ne-izbirami in ne-odločitvami zase, si prišel kjer si danes.

In, če sedaj to spremeniš in se lotiš in začneš postavljati drugačna vprašanja, narediš drugačne izbire?

Ali si upaš?

Kajti obljubim ti, ko se lotiš tega in začneš postavljati vprašanja in stopiš na to pot, ko ti začneš izbirati in ne iščeš odgovorov (kajti odgovori te le zapirajo, temveč, da vsako vprašanje postaviš in pustiš, da ti prinese več možnosti), in da zaznaš kaj vse je še mogoče… No, potem ti obljubim, da se pripravi na čudežne spremembe.

Boš rekel, zakaj ne bi iskal odgovorov?

Zato, ker, če iščemo odgovor, si zapiramo pot do več različnih možnosti.

Kajti iskanje odgovora pomeni, da iščemo kako imeti prav.

Ali da imamo neke sodbe, pričakovanja, poglede in sedaj iščemo pravi odgovor, ki bo vse to potrdil.

Kaj pa, če so naša pričakovanja in sodbe le plod neke preteklosti, ki nima več nobene veljave in smisla za naš danes in za vse kar še lahko smo in izberemo za naš jutri?

Kaj pa, če sploh ni pomembno ali imamo prav ali ne? Kaj pa, če je to za vsakega čisto nekaj drugega? 🙂

In zakaj ne bi počasi počistili vse te stare omejitve, ki so nam do sedaj krojila naša življenja in ustvarjala prepričanja, ki nas ne vodijo nikamor, razen do obupa in vdanosti v neko usodo?

Kaj, če lahko vsak dan izbereš nekaj novega, kaj vsak dan, vsakih 10 sekund?

Kaj, če so ljudje, ki jih gledaš in se na njih jeziš, ker so tudi danes in vsak dan srečni in zadovoljni, naredili ravno to?

Izbrali so, da so tudi danes srečni.

Kaj pa, če je biti srečen samo odločitev in izbira, ki jo narediš, ko se zjutraj zbudiš?

No veliko je tega in tudi jaz sem bila v življenju jezna, žalostna, obupna, depresivna, zlorabljena, zapuščena, prevarana, razočarana, prevarana, zapostavljena, ne ljubljena, premagana, ne izbrana in še in še bi lahko naštevala.

Tudi brez upanja, brez sredstev, v globokih dolgovih in v zelo črnih mislih.

Verjetno nima smisla, da se pogovarjamo in primerjamo svoje težave, vsaj jaz ga ne vidim več.

Ima pa zame en velik smisel in tudi v najtemnejših svojih časih, sem vedno verjela, da mora obstajati nekaj več, nekaj drugače, in da samo jaz v tem trenutku ne vidim poti ven.

Ta neka globoko zakopana vera je verjetno bila tudi edina, ki nas je vse pripeljala, da smo še vedno tu.

Tisti, ki je niso imeli ali našli in zaznali v njihovih temnih trenutkih, jih danes ni več tu.

In četudi v tem trenutku nisi najbolj srečen in si še v enem od zgoraj omenjenih slabih situacijah, si še vedno tu in verjetno v tebi še vedno tli ta iskrica: “Pa vendar mora biti nekje neka možnost, nekaj drugačnega.

Ja res je in obstajajo različne poti, ki nas lahko pripeljejo do tja. Različne metode in modalitete, različni načini in ljudje, ki se s tem ukvarjajo.

Jaz sem svojo našla in danes sem tu in vsak dan zjutraj izberem, da sem tudi danes srečna in izbiram drugače in vem, da imam izbiro in verjeli ali ne – življenje se je drastično spremenilo in ga živim in jaz izbiram in jaz se veselim in jaz se smejim.

In še bolj sem vesela, ker sedaj lahko pomagam tudi drugim.

No pa, da se ne bomo razumeli narobe, nihče ne bo ničesar naredil namesto vas, vsi, ki so danes tu za vas, da vam pomagajo, so le orodja oz. imamo različna orodja, ki pa se jih morate vi sami naučiti uporabljati.

Noben “guru” ne obstaja, ki vam bo spremenil življenje.

Obstaja pa mnogo načinov in orodji in navodil in ljudi, ki vam jih lahko pokažejo, vas naučijo, kako jih uporabljati in vam stojijo ob strani, ko se še lovite.

Da vas spomnijo na njih, ko pozabite, da delajo skupaj z vami, kajti vsi smo ves čas na poti, da vam podajo roko ali si vzamejo čas, ko rabite, da vas nekdo sliši.

Odločitev in izbira pa bo vedno vaša in delo boste morali vedno opraviti vi in ne bo vedno lahko, mnogokrat bo zelo intenzivno a nagrada je svoboda in drugačno lepše življenje in kot bi nekateri rekli “samozavest serijsko” 🙂 – kar pride na koncu.

Pravzaprav konca ni, smo neskončno bitje, ki se ves čas razvijamo in rastemo in vedno lahko izberemo nekaj novega in seveda lahko izberemo tudi, da ne spremenimo nič in da je vse to kar sem zdaj napisala samo kar nekaj in se odločiš ostati tam, kjer si.

Vse je le izbira in odločitev in zavedanje ne sodi ničesar in vse samo je, ni prav, ni narobe, ni dobro, ni slabo, vse samo je in vse je le tvoja izbira.

In zdaj razmišljam, ali naj to sploh objavim?

Ali sem spet predolga? Ali naj sedaj preberem vse kar sem napisala in vidim, če ima rep in glavo?

Ah, ne… bom. To je to, kar danes izbiram, to podeliti s teboj in ti povedati, da sem danes tudi jaz ena izmed tistih, ki ti morda lahko pomaga narediti tiste prve korake in ti lahko stojim ob strani in da sem v Access Consciousness sistemu po dolgih letih, ko sem poskusila prej že marsikaj, našla orodja, tretmaje, procese, seanse, seminarje in prava vprašanja, ki so me odpeljala na pot in do tega da danes IZBIRAM.

In, da te vabim na to pot z menoj. Ne bom tvoj guru ali mentor, samo facilitator ali drugače povedano tisti, ki je že naredil korake in jih še vedno delam in na poti, ko seveda tudi pridobivam licence in znanje in se krepim lahko sedaj stojim ob strani tudi tebi.

Access ponuja veliko, če ga že poznaš potem to že veš.

Lahko začnemo s pogovorom, lahko s prvim tretmajem Barsov ali katerim drugim telesnim procesom.

Lahko narediva seanso tudi na daljavo, kar je odlično v teh časih, ko smo zaprti v svoje domove.

Jaz obožujem seanso Simfonije možnosti in čez nekaj dni odhajam še na seminar Maestro in vem, da bodo potem že tako čudežne energije teh seans samo še močnejše in intenzivnejše.

Torej na voljo je veliko in še več in lahko si malo pogledaš mojo spletno stran ali pa me kar pokličeš na 040730 558 in poklepetamo o vseh neskončnih možnostih – in poglej poglej, spet ena izbira, ki jo moraš naredit, da pokličeš. ?

Lep dan in jaz te čakam, na drugi strani telefona ali ekrana tega računalnika.

Objem,
Barbara

P.s. Kako je lahko še boljše kot to? Uh kako nekatere razjezi ta stavek in takoj spodaj napišejo, da je to kar nekaj, in da peremo možgane. Morda pa res… A jaz sem bila res srečna, da sem naredila malo reda na svoji podstrehi.

Prispevek je za bodizdrav.net pripravila Barbara Klaus.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.